Van Balkom Non Ferro Scheiding BV

Op 1 januari 1991 ben ik begonnen te werken bij van Balkom Non-Ferro Scheiding met de bedoeling om een aantal maanden van voorbereiding te beginnen bij Besri in Gent. De verwerkingsplant was bijna voltooid.

Na een maand echter nam Jan Hooiveld een toenmalige marketing manager bij van Balkom zijn ontslag. Naar aanleiding van het vertrekvan Jan Hooiveld vroeg men mij hem te vervangen.

Dit werk hield in het kopen van voormateriaal van de HM plant in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Groot-BrittaniŽ.

In 1992 werd de van Balkom groep voor 60% overgenomen door Sommer Metall Gesellschaft (SMG) in Germany. De problemen kwamen echter toen in 1992 SMG failliet ging. De Van Balkom (OSS) aandelen werden verkocht aan Zomet in Londen. Van Balkom Hockenheim(hoofdvestiging) werd overgenomen door de werknemers van dit bedrijf, en de vestiging in Hamburg werd in een later stadium overgenomen door Nord - Schrott in Flensburg

Na de overname door Zomet in Londen gingen de zaken geleidelijk aan beter en beter, de inkoop richten we ook op Duitsland met een enorm potentiaal. Bob Hartman en ik verdeelde de markten en er was genoeg materiaal beschikbaar voor iedereen.
Tegen 1994 werd het steeds moeilijker om materiaal stromen over de grens te transporteren. De conventie van Basel verbood om sommige materialen zomaar van het ene lidstaat naar het andere te transporteren binnen de EU. Het grootste probleem was dat bijna alle materialen genoemd werden behalve de materialen die wij invoerden. Gevolg hiervan was dat er een heel veel bedrijven binnen de recycling sector niet wisten wat wel en niet toegestaan was. Dit veroorzaakte enigszins een depressieve markt situatie. Hiernaast kwam er minder materiaal beschikbaar wat leidde tot slechte resultaten voor van Balkom in het jaar 1994. De consequentie van dit laatste was dat ik hier voor verantwoordelijk werd gehouden en mijn ontslag kreeg. Een maand later echter richtte ik mijn eigen bedrijf op "LEVIMET"

Terug persoonlijke gegevens Free counter and web stats